Ryhmävalmennukset potilasjärjestöille: Hyvän olon resepti

19/02/2024

Mistä oma hyvä olo muodostuu? Valmennuksessa paneudutaan omiin hyvää oloa tuottaviin tekijöihin suhteissa ja toimissa asioihin, ihmisiin ja tilanteisiin. Siihen, mitä hyvä olo meissä oikein on eri näkökulmista, ominaisuuksista, kyvyistä, vahvuuksista ja voimavaroista käsin. Työskentely tapahtuu jokaisen oman motivaation tunnistamisesta lähtöisin, jotta hyvä olo syntyisi levosta käsin ilman suorittamisen häivääkään. 2-4 tuntia kestävän yhteisen hetken tuloksena syntyy konkreettinen omaa hyvää oloa käsittelevä tuotos, jonka jokainen saa itselleen.


Mitä valmennukset saavat aikaan?

Hyvää oloa ja lepoa kehotuntemuksen, läsnäolon taidon ja jaksamisen kautta lisäävät valmennukset.

Meitä kroonisesti sairastavia ihan tavallisia ihmisiä askarruttavat välistä ajatukset, kuinka elää oireista tai sairastamisesta huolimatta mahdollisimman hyvää elämää. Mistä omannäköinen mielen ja kehon levosta käsin tuntuva hyvä olo koostuu? Kuinka jaksaa pitää huolta itsestä ja miten? Mistä löytää motivaatio huolehtia itsestä, kun sairastaa tai elämä vaatii välistä liikaa? Kuinka löydän kehoni ja sen viisauden puolelleni voimavaraksi?

Haasteista ja oireilusta huolimatta elämää voi elää levosta käsin kehoa kuunnellen. Näin koen. Tarkoituksenani on auttaa kaltaisiani pohtimaan omaa hyvää oloaan lähteineen itse sekä yhdessä osallistuen. Kulloinkin tarkennettavasta valmennusteemasta riippuen teemme harjoituksia, pohdimme ajatuksia tutkitun tiedon herättäminä ja jaamme toisillemme vertaisina omaa koettua elämää.

Tästä on kyse Kehosta käsin -hyvän olon valmennuksissa. Uusien oivalluksien kehkeytymisestä, yhdessä oppimisesta ja keskeneräisinä olemisesta jakamisen ilon kera.