Ryhmävalmennukset potilasjärjestöille: Kehosta käsin

19/02/2024

Omaa kehotuntemusta opettava ja syventävä valmennus. Keskitymme oman kehon kielen ja viisauden tunnistamiseen ja sitä kautta tietoiseen toimintaan hyödyntäen lääketieteitä. Itämainen antaa meille välineet pohtia itseämme osana luontoa, länsimainen syventää ymmärrystä mm. hermoston ja vireystilojen kautta. Liikuntalääketieteiden lisäksi ilon tiede ja tunnetaidot auttavat meitä pohtimaan sitä omaa levon ja aktiivisuuden hyvää tekevää liikettä. Valmennus luo konkreettista tukea elämään oireiden kanssa. Valmennuksessa hyödynnetään osallistavia palvelumuotoilun, läsnäoloa ja tietoisuutta lisääviä kehollisuuden menetelmiä sekä tarkoitusta ja merkitystä luovia ratkaisukeskeisen terapian välineitä.

Valmennus koostuu 1-5 valmennuskerrasta.


Mitä valmennukset saavat aikaan?

Hyvää oloa ja lepoa kehotuntemuksen, läsnäolon taidon ja jaksamisen kautta lisäävät valmennukset.

Meitä kroonisesti sairastavia ihan tavallisia ihmisiä askarruttavat välistä ajatukset, kuinka elää oireista tai sairastamisesta huolimatta mahdollisimman hyvää elämää. Mistä omannäköinen mielen ja kehon levosta käsin tuntuva hyvä olo koostuu? Kuinka jaksaa pitää huolta itsestä ja miten? Mistä löytää motivaatio huolehtia itsestä, kun sairastaa tai elämä vaatii välistä liikaa? Kuinka löydän kehoni ja sen viisauden puolelleni voimavaraksi?

Haasteista ja oireilusta huolimatta elämää voi elää levosta käsin kehoa kuunnellen. Näin koen. Tarkoituksenani on auttaa kaltaisiani pohtimaan omaa hyvää oloaan lähteineen itse sekä yhdessä osallistuen. Kulloinkin tarkennettavasta valmennusteemasta riippuen teemme harjoituksia, pohdimme ajatuksia tutkitun tiedon herättäminä ja jaamme toisillemme vertaisina omaa koettua elämää.

Tästä on kyse Kehosta käsin -hyvän olon valmennuksissa. Uusien oivalluksien kehkeytymisestä, yhdessä oppimisesta ja keskeneräisinä olemisesta jakamisen ilon kera.